Lena och konsten

EN AV MINA KVINNOR.

Publicerad 2013-11-21 19:04:00 i Konst,

2009 var jag till Öland och målade i två veckor. Och efter många lager färg så stod hon plötsligt där denna glittrannde skönhet.
 

En dag i bagarstugan.

Publicerad 2013-11-16 19:28:14 i Allmänt,

Här ligger ämnena uppradade i väntan på att bli utkavlade
och sedan "skjuts" in i ugnen för att gräddas
 
efter att brödet gräddats och sopats så hamnar dom här för att svalna.
Fint främmande fick vi också när lilla solstrålen och hennes mamma kom på besök. Och för att följa gamla traditioner delade vi med oss av de nygräddade brödet för gör man inte det så är det inte säkert att brödbaket lyckas.
Det är många minnen som väcks till liv när man står i bagarstugan. När vi var små och farmor bakade ville hon inte ha oss ungar springandes i bagarstugan vi fick gott hålla oss utanför. När vi sprang där runt och lekte så hörde hörde man ljudet av när brödet ringlades. Så mitt i leken ropa farmor till oss och och gav oss ett nygräddat bröd.Nu när jag står där själv kan jag förstå henne på den tiden skulle dom ju hinna baka av kanske 20-25 liter mjölk under dagen och då fanns det ingen tid för att ha barn som sprang ut och in i bagarstugan.
 
 
 
 

EN DAG MED SYSTER.

Publicerad 2013-11-15 16:35:51 i Allmänt,

Slutade lite tidigare i dag för att jag och syster skulle bakat tunnbröd så att vi ska ha till julen. 
Och det är ju inte helt fritt att jag får lite julstämning.

Höstrusk, höstfärger

Publicerad 2013-11-10 19:45:27 i Allmänt,

Så här på senhösten då alla löv ligger som ett brunt täcke på marken och luften är råkall och kylig då kan man fortfarande finna denna härlig färgprakt.
Och tittar då solen fram så riktigt sprakar det av färg.
 

Om

Min profilbild

Lena Jonsson

Är mamma till Moa och Jon, farmor till Saga och Widar, mormor till Adelina. Jag läser, målar, tränar yoga, väver, påtar i trädgårdenlen. När det är sommaren är jag heller ut än inne och på vinter är jag hellre inne än ute. Är lite Antingen -Eller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela