Lena och konsten

Morgonstund har guld i mun.

Publicerad 2014-06-28 06:47:59 i Allmänt,

Morgonstund har guld i mun och frost på bilrutan,
medans solens strålar  värmer det frostnupna
och tar bort alt det  kalla som ligger som en slöja på marken
Ska  jag göra mig klar för att åka söderut för att träffa några av mina fina kusiner.
Ha en bra dag.
 

Release Me.

Publicerad 2014-06-27 22:19:00 i Konst,

 
I am the wilderness locked in a cage 
I am a growing force you kept in place 
I am a tree reaching for the sun 
Please don't hold me down 
Please don't hold me down 

I am a rolling wave without the motion 
A glass of water longing for the ocean 
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me 
Release me 
Release me 

I am the rain that's coming down on you 
That you shielded yourself from with a roof 
I am the fire burning desperately but you're controlling me 
Release me 
Release me

Det går inte så bra att måla.

Publicerad 2014-06-23 22:30:19 i Allmänt,

Jag har inget flyt med målningen nu, jag målar och så  målar jag över, tycker mest att det blir ett enda kludd och så blir jag irriterad och går därifrån. Förmodligen är jag inne i en period då jag är väldigt mycke i den vänstra hjärnhalvan, det blir för mycket prestation och den kravlösa målningen lyser med sin frånvaro och då fungerar det inte. 
Så i kväll när det inte regnar var jag ute och påtar i trädgården i stället, den kräver ju lite jobb den också om inte ogräset ska ta över. Men lite penselarbete blev det ändå, jag tjärade nämligen in vår gamla bro som nu ska bli en liten uteplats. Så nu får jag bara hoppas att inspirationen ska komma till mig endera dagen,så att jag kan måla prestationslöst utan krav och utan att bli på dåligt humör. Att bara känna lugn och tillit till skapandet.

Midsommarafton

Publicerad 2014-06-20 07:56:00 i Böcker,


 God morgon världen. Vanknade 04.20  kan kännas lite för tidigt då man är ledig, försökte somna om men det gick inte, så det är var bara att gilla läget. Så jag tände läslampan, tog på mig läsglasögonen och plockade upp den här boken. Nu har jag läst ut den. Så nu ligger jag här och funderar, ser ut på molnen, blåsten och det gråkalla vädret och tänker -jag har så mycket att vara glad och tacksam över. Så vad spelar det för roll om inte solen midsommarafton. Ha en bra dag ta hand om varandra, det enda vi säkert ha är här och nu.

Vill ha sol och värme.

Publicerad 2014-06-17 20:22:16 i Allmänt,

Satt och titttade på lite bilder och då fastnade jag för den här som jag tog för ett tag sedan när hade vi besök av en liten dam som fått sina första skor. När hon inte hade dom på fötterna stoppade hon in dom i mitt datafodral.
Jag har också städat lite i kväll men det är verkligen inte min grej. Tror inte det finns nåt som kan tömma mig på energi som just städning. Så nu skulle jag behöva ladda batterierna. Jag är nog inte den hemmapysslande typen. Nu tror jag att jag sätter mig ner och väntar på bätte väder. För sol och värme det gör susen och är en outtömlig källa till energi för en utmattad städare som jag.

Om

Min profilbild

Lena Jonsson

Är mamma till Moa och Jon, farmor till Saga och Widar, mormor till Adelina. Jag läser, målar, tränar yoga, väver, påtar i trädgårdenlen. När det är sommaren är jag heller ut än inne och på vinter är jag hellre inne än ute. Är lite Antingen -Eller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela