Lena och konsten

Att var med dom man älskar.

Publicerad 2015-11-14 19:15:09 i Livet,

I går var jag och hämtade den här lilla damen på förskolan. Hon har länge sagt till personalen att i dag ska mormor hämta mig, så nu tyckte jag att det var hög tid att uppfylla hennes önskan. Hon strålade som en sol när jag dök upp och snabbt plockade vi ihop hennes saker och åkte därifrån. Först for vi och handlade lite och sedan åkte vi hem till henne. Där var vi på utflykt hon bjöd på tårta med jordgubbar och kivi. Och så blev det glass samtidigt som vi hade födelsedagskalas. Och som grädde på moset fick jag glädjen att föjla henne när hon skulle gå och lägga sig för kvällen.
I dag vid åkte vi och hälsade på dessa två gullklimpar. Vi kom dit vid lunchtid så vi blev bjudna på mat och sedan spelade vi spel, busad och kramades.
 
Tänk vilken glädje det är att ha dessa godingar. 
Men dagen fylldes inte bara av glädje, utan också av sorgen och vemodet över de hemska attentaten i Paris. 
Det som som slår mig är att vi inte får fylla våra hjärtan med hat och lust till hämnd. Nej vi måste fortsätta tro på människan, tro på kärlek och medmänsklighet. Vi får inte ge upp och låta rädslan ta över. Nu är det ännu viktigare att värna om fred och kärlek, ge av det vi själva vill ha.

Att få låna barnbarna.

Publicerad 2015-11-11 17:46:05 i Livet,

I helgen fick vi låna våra kära barnbarn. Det är så härligt att ha dessa underbara ungar på besök.
Vi kalasde på tårta. Och sov 
Alla tre sov över.
Och så var det mys i soffan.

Att umgås med vänner.

Publicerad 2015-11-01 20:14:58 i Allmänt,

I helgen var vi till Luleå på konser med med vänner. Vänner som vi inte umgåts med på jätte läge. Förr umgicks vi flitigt och vi har många fina minnen tillsammans. Det blev en mycket trevlig resa med många skratt, god mat, härliga samtal, bra musik och vackert väder. Tiden går fort när man har roligt.

Om

Min profilbild

Lena Jonsson

Är mamma till Moa och Jon, farmor till Saga och Widar, mormor till Adelina. Jag läser, målar, tränar yoga, väver, påtar i trädgårdenlen. När det är sommaren är jag heller ut än inne och på vinter är jag hellre inne än ute. Är lite Antingen -Eller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela