Lena och konsten

En härlig dag

Publicerad 2015-03-28 19:32:57 i Allmänt,

Vilken härlig dag. Jag vaknade tidigt i dag låg jag kvar i sänge och blundade, så skönt det är. Slumrade till och vaknade igen ligger kvar i sängen och tar sedan en bok och läsa en stund. Det var mulet så då kändes det skönt att ligga kvar i sängen och bara mysa. Sedan stiger jag upp sätter mig och mediterar en stund, går ner och fikar och så kommer solen. Går ut och sätter mig på bron, i solen. Längtar, nu är det inte länge kvar snart kan jag sitta ute på bron och äta frukost. Snart är det sommar.
 

Vad står i vägen......

Publicerad 2015-03-26 22:13:53 i Livet,

Jag brukar läsa Malin Berghagens blogg och i veckan har hon två inlägg där jag tycker hon skriver så bra det liksom griper tag i mig. Dagens rubrik var
"Vad står i vägen"... 
Och tanken bakom är att det ofta finns ngt dom står ivägen för att 

Du ska vara lycklig. 

Ekonomiskt trygg

Vara i en bra relation med någon hemma, på jobbet, i vänskap eller kärlek. 

Vara frisk. Osv… 

Och i tisdags var hennes tema i bloggen "Att ge skuld".

(här är adressen till hennes blogg om du vill läsa)

http://blogg.amelia.se/malinberghagen/ 

MYCKET KLOKA ORD, vad är det som står i vägen för oss, vad är det som begränsar oss, vilka hinder sätter vi upp för oss själva.

 Vi kanske måste vara mer öppna i våra hjärtan och vårt sinne. Det kanske är därför det dyker upp små hjätan där vi minst anar det. Som det här lilla sandhjärtat som låg vid vår bro. Det gjorde mig så glad. 
I morse visade också naturen sig från sin allra vackraste sida. När jag var på väg till arbete var det precis som någon hade spritt ut glitter och gnistrande diamanter i träden, det var så vackert och gjorde mig så glad.  
Tack för i dag.
 

 

Mycket nöje.

Publicerad 2015-03-15 19:58:14 i Allmänt, Livet,

Var till Umeå på Sagateatern och så denna föreställning, fick höra många otroliga och "sanna" berättelset från Västerbotten. Fantastiskt duktiga berättare, otroliga berättelser och många skratt tiden bara rusade fram.
 
Ett par veckor senare åkte vi till Luleå för att lyssna till Ebba Forsberg, Mikael Wihe och Plura. Det blev en trevlig helg med en fantastikt bra konsert. Jag bara älskar att lyssna på Ebba och den inlevelse hon har när hon sjunger och så tycker jag om Mikaels översättningar på Leonard Cohen, Bob Dyland och Tom Waits texter det blir en perfekt kombination. Var också och såg Assa Kauppis utställning på kulturhuset, så otroligt vackra skulpturer när jag ser dessa så ropar kroppen -vill ha.
 
 
 

Om

Min profilbild

Lena Jonsson

Är mamma till Moa och Jon, farmor till Saga och Widar, mormor till Adelina. Jag läser, målar, tränar yoga, väver, påtar i trädgårdenlen. När det är sommaren är jag heller ut än inne och på vinter är jag hellre inne än ute. Är lite Antingen -Eller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela