Lena och konsten

Har målat lite.

Publicerad 2015-06-26 20:04:54 i Konst,

I veckan har jag faktiskt målat lite. I onsdags då regnar öste ner var jag och målade lite. Jag tog fram en ny duk och somriga färger, jag började måla och vips så kom den här kvinna till mig.
Jag målade och gnuggade också lite på en duk som stått där länge, en som jag har målat på många gånger men där det inte har hänt mer än att jag blivit frusterad och lagt den åt sidan. Efter att ha gnuggat och tvättat vänt och vridit på duken så fanns hon där......Vilande...
blundar hon bara eller kanske sover hon.
 
 
 
 

Midsommar

Publicerad 2015-06-26 19:50:36 i Livet,

Det blev lite sommar i alla fall och en riktigt fin blomsteräng har vi. Midsommarhelgens väder kan vi inte klaga på det var soligt och fint och barn och barnbarn var hos oss hela helgen, det är lycka det.
Midsommarafton var vi upp till Nyåker på midsommarfirand.
Det dansades runt midsommarstången
och kusinerna gick hand i hand
medans Vidar satt och tillade på. Midsommardagen startade vi med att gratulera Johnny på födelsedagen och sen for vi på utflykt till Skeppsmalen, vi hade tänkt äta lunch där men restaurangen var tyvärr stängd. 
Det var mycket folk där som kände på dörrren till restaurangen i hopp om att äta men som besviket gick därifrån. Men som tur var så hade vi fika med oss så vi fick ju lite till livs i alla fall. Och medan solen sken på oss så fick flickorna leka i skeppet till både deras och min glädje.
Lita spännade var det att klättre upp i utsiktstornet, 
och att styra båten.

Väntar på sommaren.

Publicerad 2015-06-07 21:08:39 i Allmänt, Livet,

Nu är jag trött på regn och blåst, nu vill jag ha sommar och sol med varma dagar och kvällar. Jag vill kunna vara ute och njuta av värmen. Kunna gå barfota i gräset utan att bli kall om föttern. Jag vill vara ute med bara ben och kortärmat. Jag vill kunna sitta ute på kvällen och se solen gå ner utan att behöva kura in mig i en yllefilt. Jag vill ha värme så att det jag har planterat ska växa och frodas, JAG VILL HA SOMMAR.
I går när regnet öste ner och gjorde det omöjligt att vara ute och jobba i trädgården och det var för blött för att sätta potatis åkte vi ner till Örnsköldsvik och hälsade på min bror. På vägen hem svängde vi av och var till ett ställe som jag inte varit till sedan jag gick i högstadiet. Då var det frost på marken blött och kallt .Tror inte jag har frusit så mycket som jag gjorde då fötterna var som isklumpar. Då var det höst och kallt vi hade idrottsdag och vi var i Stavsjöholm och orienterade.

Ännu en underbar bok.

Publicerad 2015-06-02 22:34:39 i Böcker, Livet,

Nu har jag läst ännu en kanonbra bok av Linda Olsson igen. En bok som fängslade mig och som rörde mig till tårar. En bok som jag sträck läste och hade svårt att lägga ifrån mig. 
En bok där jag var tvungen att plocka fram en penna för att stryka under och märka för vissa meningar och stycken.
Meningar som jag tar till mig och vill komma ihåg
och som jag många gånger kan tycka att det kan vara svårt att leva efter,
men det är meningar som är så viktiga, Det är sånt man måste komma ihåg och sånt som man behöver bli påmind om hela tiden.
Jag säger bara det, -Läs den.

Om

Min profilbild

Lena Jonsson

Är mamma till Moa och Jon, farmor till Saga och Widar, mormor till Adelina. Jag läser, målar, tränar yoga, väver, påtar i trädgårdenlen. När det är sommaren är jag heller ut än inne och på vinter är jag hellre inne än ute. Är lite Antingen -Eller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela