Lena och konsten

Ena dagen sol andra dagen regn.

Publicerad 2015-05-31 20:36:46 i Allmänt,

I går när sken solen var vi i bygdegården på städdag. Arbetet fördelades så att vissa fixade med veden, andra städade och putsade fönster och så satte några upp väv i farstun som vi sedan ska måla. Så nu är det rent och fint inför sommarens arrangemang. Vi åt också en gemensam sopplunch, det har liksom blivit en tredition på våra städdagar numera.
Och så i dag har det bara regnat, fy så trist. Jag som hade tänkt vara ute och sätta de sista fröerna och plantera i växthuset men det blev det inget av. Tog i stället en lång sovmorgon, gjorde lite yoga och bara slappade. Men jag fick också telfonsamtal och besök av mina älskade och det förgyllde ju upp dagen.
 

Två av mina som berört.

Publicerad 2015-05-29 21:53:34 i Konst,

Skulle behöva lite inspiration för att måla igen, lite mer flöde. Vill inte mötas av frustation när jag ska måla. längrat efter känslan som jag hade när jag målade dessa två tavlor. 
 

Kristi himmelsfärds dag

Publicerad 2015-05-14 20:18:35 i Livet,

Känner mig riktigt nöjd med dagen. Vaknade redan klockan fem lite onödigt tidigt då man är ledig, men då fick jag ju möjlighet att börja dagen med att bar ligga still i sänge och njuta av tillvaron. Sen blev det ett yogapass, frukost och så satte jag mig och fållade några dukar. Efter det gick jag ut i snålblåsten och rensade ogräs i trädgårdslandet. Nu är det klart skönt...nu får jag bara vänta på lite svagar vindar så att jag kan så mina frön. Jag planterade också ner min vinranka i jorden. Med frossa i kroppen lagade vi en riktigt god middag som vi inmundigade. Nu sitter jag och njuter av skön musik med min favorit Ebba Forsber.  I dag sjunger hon sånger av Leonard Cohen för mig. Jag är så fängslad av hennes sång, den griper tag i mig på djupet och så fängslas jag av de vackra texterna. När hon sjunger Halleluja ryser jag i hela kroppen och mina ögon tåras. 
 
 

En bok alla borde läsa.

Publicerad 2015-05-03 18:00:28 i Allmänt,

I morse läste jag ut Brené Browns bok Mod att vara sårbar. Jag säger bara kanonbra, det är en bok som jag tycker alla borde läsa och ta lärdom av. Vill man inte läsa kan man lyssan på hennes föreläsning på TED talk på nätet.
 

Något bra att lyssna till.

Publicerad 2015-05-02 19:52:57 i Livet,

 
Jag bara älskar att lyssna på Ebba Forsberg. Hon sjunger med sån inlevelsen, helt fantastiskt. Köpte den här skivan då vi var till Luleå och såg och lyssnade på henne, Mikael Wiehe och Plura. Nu spelar jag den om och om igen, kan inte få nog.
 

Om

Min profilbild

Lena Jonsson

Är mamma till Moa och Jon, farmor till Saga och Widar, mormor till Adelina. Jag läser, målar, tränar yoga, väver, påtar i trädgårdenlen. När det är sommaren är jag heller ut än inne och på vinter är jag hellre inne än ute. Är lite Antingen -Eller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela